Inside the home of Capital FM's Lilah Parsons

Lilah Parsons, presenter and radio DJ for Capital FM, has recently undertaken a complete renovation of her 2-bedroom West London flat, revamping both the décor and layout. The project has taken a few months and she finally moved back in, in November 2016 and has been decorating and furnishing gradually ever since.

Content Header Image 1
Content Header Image 2
Middle Content Image

WHAT PROMPTED YOU TO RENOVATE YOUR FLAT?

I have owned the flat since 2015, and, like most London properties, it is quite small and space is at a premium. Originally the flat had two bedrooms, a bathroom, a small kitchen and a separate living room. As soon as I looked round the property I knew that I wanted to knock through the kitchen wall to open up the flat and create an open plan kitchen/living room area. The process of applying for permission to start the works took a while, so I actually ended up living in the flat for a year in its original state. However, this had its advantages - it helped me work out exactly what I wanted to do to the flat. For example, I realised that switching the bathroom door so that it opened outwards rather than inwards would give me a lot more space in a tiny bathroom!

WHAT INSPIRED YOU WHEN YOU WERE PLANNING THE THEME FOR YOUR INTERIOR DECOR?

I love the clean, minimalist style of the Scandi trend and realised that using a palette of whites and greys would work well in my small flat, making the space feel light and fresh. I also added some accent copper tones in the living room and hallway. I painted my bedroom a slightly darker grey to give it a cosy feel and in the bathroom I chose retro white subway tiles and art deco tap fixtures. I tied it all together with a grey and white wood effect flooring from Amtico throughout the flat.

HOW DID YOU CHOOSE YOUR FURNITURE?

I have worked in fashion for years and have accumulated a lot of clothes! I was in desperate need of a really good storage solution for my home. I spotted the Sharps advert on TV and was impressed by their ability to maximise space through clever storage. The Sharps process was very easy, especially my design appointment. Originally I had planned to have the wardrobes in my bedroom, but instead, my Designer suggested making use of the wasted space in the hallway. The hallway is quite large considering the overall size of the flat and it is a great use of otherwise underutilised space, and has helped to keep my bedroom spacious.

Social Feeds

Keep up to date with our latest news, style ideas and what is inspiring us